Pijący abstynent !
Praca czyni wolnym,od życia !
7 obserwujących
101 notek
98k odsłon
151 odsłon

Brukiew latoś obrodziła no to zupa,na zimne lipcowe dni !

Wykop Skomentuj4

 Krok pierwszy,należy udać się na działkę,wypatrzyć dwie średniej wielkości brukwie,tak ze 6 cm średnicy,do tego dwie marchewki i jedną pietruszkę ,plus cebula ,nie zawadzi też wyrwać dwa krzaki ziemniaków.

 Pióro lubczyku,dwa listki z pora,listek czosnku,dwa listki selera,nać pietruszki mamy, z pietruszką.

Tak wyposażeni w dary Boże udajemy się do kuchni ,w lodówce szukamy jakiś grzbietów kurczaka lub kości wieprzowych i sru do gara.

Gotujemy z kostką bulionu,zielem angielskim,pieprzem ,listkiem bobkowym.

Rzeczone warzywa ścieramy na tarce,ja ziemniaków nie ścieram ale jak kto chce,może wszystko i do gara.

Z zielonej pietruszki,lubczyku,liści selera,pora,czosnku i koperku robimy tzw .wiąchę i też do gara.

Mniej więcej po 20 minutach zupka nadaje się do podprawiania,ponieważ brukiew ma smak słodkawy,dodajemy koncentratu pomidorowego według potrzeb,czyli jak kto lubi kwaśne lub mniej kwaśne.

 Doprawić do smaku,najlepiej tzw jarzynką.

Zaprawić śmietaną,ja bez mąki ale jak kto lubi geste,proszę bardzo .

Dodać drobno pokrojonego koperku i już,rozgrzeje trzewia i nawet globcio już nie straszny !

Wykop Skomentuj4
Ciekawi nas Twoje zdanie! Napisz notkę Zgłoś nadużycie

Więcej na ten temat

Salon24 news

Co o tym sądzisz?

Inne tematy w dziale Rozmaitości