Gotowanie

Napisz notkę na ten temat

Okres zimowy ma do siebie to, że na sam ogród to czasu mamy mało. Natomiast od wczesnej wiosny ogrom prac ogrodniczych spycha na plan dalszy inwestycje pozwalające na racjonalizowanie konserwacji płodów na okresy przyszłe. Jednym ze...

Cześć ! Kapusta to roślina o bardzo atrakcyjnych właściwościach smakowych.Można ją jeść w postaci surowej, można zakisić, można ją również gotować - zarówno świeżą, jak i po zakiszeniu. Można też gotować ją w...

No nie, na to się nie dam nabrać. Co to kogo obchodzi? Posłuchajcie tej historii: Jest koniec lat siedemdziesiątych, w sierpniowy dzień w nadmorskiej miejscowości ustawiła się kolejka do stoiska z...

Zgadza się  ; dziś dzień  wegetarian . Zatem zdrowych , bezmięsnych świąt jednodniowych życzę smakoszom  kłączy i marchewek wszelakich. Oby Wam się nie znudziły nigdy fasolka szparagowa i rzodkiew lodowa,...

    W 1967 roku wyprodukowano w Gryfie pierwszą puszkę konserwy paprykarza szczecińskiego. Produkcja miała oparcie w patencie (za wiki) „na zagospodarowanie odpadów po wykrawaniu kostki rybnej z zamrożonych bloków...

Jednym z najbardziej pożądanych pokarmów, zwłaszcza dla dzieci i osób starszych jest mleko i potrawy mleczne. Ja jednak polecałbym od czasu do czasu bardzo smakowity posiłek na bazie mleka i to wcale nie jako posiłek dietetyczny....

Cześć ! Od pewnego czasu trwa moda na dania kuchni azjatyckiej. Na pewno chodzi tu o małże, ostrygi czy ośmiorniczki. Nie jest to cała oferta, ważne, że z reguły są to restauracje prowadzone przez cudzoziemców, których...

Popularne tagi