Smakoszek Smakoszek
90
BLOG

Przecz z Pałkarzem Igłą, że o cebuli nie wspomnę. Dzisiaj sałatk

Smakoszek Smakoszek Kultura Obserwuj notkę 48

Kurczaka ugotowanego w rosole wystudzić i schłodzić (najlepiej w lodówce).

 Oczywiście mięso obrać z kości(kości jak ktoś ma psa, to mu dać) i pokroić w kostkę, dodać puszkę groszku konserwowego, pora, jeśli duży to pół, jedną czerwoną paprykę, ze dwa ogórki kwaszone, można jeszcze dodać trochę kapusty pekińskiej, ale niekoniecznie natka pietruszki, ze trzy rzodkiewki i lekko osolić i opieprzyć.

 

Dodać ze trzy duże łyżki majonezu, albo sosu czosnkowego, ja czosnkowy sos robię w ten sposób, ze trzy łyżki majonezu mieszam z roztartymi ząbkami czosnku, obrobiną rosołku i jedną czwartą serka topionego typu gouda, czasem jak mam świeżą bazylię, to drobno ją siekam i też dodaję.

 

Zmieszać tą sałatkę z majonezem, lub sosem czosnkowym i odstawić na pół godziny do lodówki, potem można już jeść.

 

Pycha!

 

Życzę samacznego.:D

 

Alga

Smakoszek
O mnie Smakoszek

Łasuch na dobroci wszelkie. Najaktywniejsi uczestnicy bloga którzy podzielą się swoimi przepisami na "małe conieco" dostąpią zaszczytu przynależnośći do "Elitarnego Klubu Kapuścianego Głąba". Warunek konieczny, należy chociaż raz w życiu zjeść ze smakiem wyciętego z głowy kapusty właśnie głąba.. . Zapraszam do zamieszczania sobie znanych przepisów na delicyje. Przepisy na cudeńka zamieszczamy wchodząc na blog za pomocą wyżej wymienionego loginu i hasła. To, co zamieścisz sławetne grono łasuchów salonu24.pl. skomentuje pod kreską. Smakoszek oddaje się do dyspozycji - wpisz swój kulinarny przebój! Wasz Smakoszek!

Nowości od blogera

Komentarze

Inne tematy w dziale Kultura