Trzeba tak nazwac spaghetti, bo jak inaczej? :) A warto jesć spaghetti nie jest ani tuczące, ani niezdrowe. No chyba, że spożywać będziemy go tonami. Wówczas na pewno dopadnie nas niestrawność i poczucie beznadziei. spaghetti podane z odpowiednim makaronem i sosem pomidorowym to samo zdrowie. Takze kolejny raz przepisik, moze ktoś wykorzysta, ja go lubię - prosty i smaczny
Składniki:
Makaron do spaghetti, 40 dag wieprzowiny mielonej (np. od szynki), przecier pomidorowy, 20dag parmezanu, świeża bazylia, 2 ząbki czosnku, ziele angielskie, pieprz, sól, olej.
Sposób przygotowania:
Gotujemy makaron, tak aby był lekko twardawy i wówczas nie będzie tuczący.
Na patelnię wlewamy odrobinę oleju, podgrzewamy go i wrzucamy mięso, które lekko podsmażamy. Następnie dolewamy 2 szklanki wody i dusimy mięso z dodatkiem czosnku i przypraw przez ok. 30 minut. Przed końcem duszenia dodajemy przecier pomidorowy i posiekaną bazylię. Gotowy sos bolognese nakładamy na makaron.
Smacznego.