Dzisiaj pyszne danie, które naprawde lubię. Z ryżem, który mógłbym jeść na okragło, aż bym dostał skośnych oczu :)
Ryż spożywany pod każdą postacią jest smaczny, czy biały, czy brązowy, czy zwykły czy długoziarnisty, nie ma to większego znaczenia, choć najzdrowszy jest brązowy oczywiście. Czy zjemy go w 2 daniu, czy w zupie czy też w sałatce, zawsze będzie to ten sam ryż. Takze sałatka z ryżem jest najlepszą wersją konsumpcyjną tego produktu, gdyż sałatka z ryżem za sprawą dodatków nie jest sucha.
Składniki:
Ryż w torebkach, filet z kurczaka, przyprawy do smaku, puszka kukurydzy, 2 cebule, 8 ogórków kiszonych, majonez, sól, pieprz.
Sposób przygotowania:
Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodajemy usmażony i pokrojony w kostkę filet z kurczaka, kukurydzę, pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojone w kostkę i odciśnięte ogórki. Wszystko doprawiamy solą, pieprzem, majonezem i mieszamy.
Sałatkę schładzamy w lodówce.
Smacznego.