Łasuch Łasuch
829
BLOG

Węgierski jednogarnkowiec

Łasuch Łasuch Rozmaitości Obserwuj notkę 15

 Dania jednogarnkowe są bardzo popularne i smaczne. Do takich należy bogracz – węgierska zupa gulasz. Ostry jeśli go przyprawimy i możemy ugotować bogracz w wersji łagodnej również dla dzieci. 

Bogracz

 
Składniki na bogracz:
 
60 dag chudej łopatki wieprzowej, 4 pomidory, 3 papryki czerwone, 4 cebule, 2 ząbki czosnku, 10 ziemniaków, koncentrat pomidorowy, papryka ostra, sól, pieprz.
 
Sposób przygotowania:
 
Mięso kroimy w kostkę i smażymy na smalcu. Dodajemy pokrojoną w  kostkę cebulę, posiekany czosnek, pokrojoną w kostkę paprykę i obrane ze skórki, pokrojone w kostkę pomidory. Wszystko przyprawiamy papryką, solą i pieprzem. Następnie wlewamy 4  szklanki wody i dusimy jakąś godzinę.
Obieramy ziemniaki, kroimy w kostkę, dodajemy do garnka i gotujemy do miękkości. Na koniec dodajemy pół koncentratu pomidorowego i gotowe.
Smacznego!
 

 

 
Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Inne tematy w dziale Rozmaitości