Łasuch Łasuch
452
BLOG

Śledzie do wieczerzy

Łasuch Łasuch Rozmaitości Obserwuj notkę 12

A dzisiaj powtórka z rozrywki w trochę innym wykonaniu. Bo już lada chwila zasiądziemy przy wigilijnym stole i spotkamy się z najbliższymi. Będzie opłatek, życzenia, karp i oczywiście śledzie w oleju. Znane wszystkim śledzie w oleju odrobinę zmodyfikowane. Także polecam i piszcie, co źle zrobiłem :) Nauki nigdy dość!

Śledzie w oleju



Składniki:

10 białych i grubych filetów śledziowych z zalewy, ocet winny, 5 dużych cebul, słoik papryki marynowanej, olej (ja używam kujawskiego).

Sposób przygotowania:

Śledzie pokroić w nieduże dzwonka i pokropić dość obficie octem winnym. Następnie pokroić cebulę w drobną kostkę i tak samo paprykę wyjętą z zalewy.

Do dużego słoika na dno wysypujemy cebulę i warstwowo układamy śledzie na przemian z cebulą i papryką. Wszystko zalewamy obficie olejem (do pełna).

Tak przygotowane śledzie w oleju wstawić do lodówki na kilka godzin.

Smacznego.

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Inne tematy w dziale Rozmaitości