Drodzy Panowie! Chcecie odciążyć w świątecznych przygotowaniach swoje Panie, zachwycić je i innych gości?Proponuję Wam prosty przepis na danie w 1. Dzień Świąt.
Czas przygotowania: 30 min.Czas pieczenia: 50 min. (Tylko wstawić do piekarnika i już jesteście wolni)
Oto składniki:
- 8 grubych (ok. 2 cm) kotletów schabowych bez kości,
- 50 dag pieczarek,
- duży por,
- garść rodzynek,
- olej, sól, pieprz
Obsmażyć na oleju obrane, pokrojone w grube plastry pieczarki i plasterki pora. Przełożyć do miski. Kotlety schabowe (można lekko rozbić), doprawione solą i pieprzem obsmażyć krótko nierumieniąc. Układać w żaroodpornym naczyniu: połowę pieczarek z porem, posypać rodzynkami, plastry schabu i resztę farszu. Można posypać tartym serem. Piec ok. 50 min. w 180 stopniach. Danie wykwintne i nieskomplikowane. Smacznych Świąt!