Erynia Erynia
69
BLOG

Równouprawnienie w kuchni też

Erynia Erynia Kultura Obserwuj notkę 16

Drodzy Panowie! Chcecie odciążyć w świątecznych przygotowaniach swoje Panie, zachwycić je i innych gości?Proponuję Wam prosty przepis na danie w 1. Dzień Świąt.

Czas przygotowania: 30 min.Czas pieczenia: 50 min. (Tylko wstawić do piekarnika i już jesteście wolni) 

Oto składniki:

 

- 8 grubych (ok. 2 cm) kotletów schabowych bez kości,

 

- 50 dag pieczarek,

 

- duży por,

 

- garść rodzynek,

 

- olej, sól, pieprz

          Schab w porach - kuchnia-pelna-niespodzianek

                                       

 

Obsmażyć na oleju obrane, pokrojone w grube plastry pieczarki i plasterki pora. Przełożyć do miski. Kotlety schabowe (można lekko rozbić), doprawione solą i pieprzem obsmażyć krótko nierumieniąc. Układać w żaroodpornym naczyniu: połowę pieczarek z porem, posypać rodzynkami, plastry schabu i resztę farszu. Można posypać tartym serem. Piec  ok. 50 min. w 180 stopniach. Danie wykwintne i nieskomplikowane. Smacznych Świąt!  
Erynia
O mnie Erynia

Nowości od blogera

Komentarze

Inne tematy w dziale Kultura