Kultura 15.09.2007, 12:51 penne po raz drugi Pomysł narodził si podczas jazdy tramwajem nr 12 pędzącym w stronę poznańskich Rataj. Żołądek zdecydowanie po całym dniu w pracy dopominał się o coś do przetrawienia. Pierwotny plan poczynienia czegoś z filetów z piersi...
Kultura 14.09.2007, 00:31 Penne z brokułami Oto jedno z moich popisowych dań – tak przynajmniej twierdzi Pani Mego Serca. Trudno określić, cóż to za kuchnia. Znaczy się - fusion . Tak naprawdę jest to wariacja na temat makaronu z kalafiorem i serem, który...
Kultura 11.09.2007, 12:21 Narażę się Jejmość Aldze - WSP Prezesowej Smakoszka Ale nie nowina mi to. Chyba założę sobie działalność gospodarczą pt - "narażanie się & prowokowanie nieodpłatne lub na zlecenie". Niech tam, bo będzie to potrawa z torebki czyli jak mawiają na dzikiej, wielkopolskiej...
Kultura 11.09.2007, 09:49 Bo najlepsze pomysły kulinarne biorą się z biedy czyli wodzionka Wodzionka - sztandarowa śląska bieda-zupka. Przepis banalnie prosty - potrzebujemy: umiejetności kulinarnych - prawie wcale, czasu - prawie nic, głodnych besiadników - ile tam macie, czosnku, w zależności od upodobań...
Kultura 10.09.2007, 14:47 Kossiarra Bartosza Przepis na jednego z moich ulubionych kolorowych drinków. Składniki: Zmrożona w zamrażalniku szklanka 0.3.(Może być Long, może być Collins) Gorzki sok grejfrutowy Syrop Wiśniowy Wiśniówka 2 Kostki Lodu 1. Z zamrażalnika...
Kultura 7.09.2007, 17:02 KANIA Krótko bo i "potrawa" iście królewska, czyli mało słów- dużo treści: Odnalezioną w lesie lub okolicach kanię należy "wymoczyć " w mleku przez jakiś czas. Dłużej niż...
Kultura 3.09.2007, 18:01 Patent Witam Bracia i Siostry. Zanim zacznę, muszę się przyznać, że miałem problem, jak nazwać to, co zaprezentuję. Określenie tego mianem „potrawy” bądź „dania” byłoby wyrazem lekceważenia Czytelników...
Kultura 2.09.2007, 01:38 Bakłażany Zachecona panujaca na tym blogu rodzinna niemal atmosfera, rowniez postanowilam podzielic sie przynajmniej jedym przepisem. Danie jest bliskowschodnie (chyba kuchnia libanska), ale prosze sie nie obawiac - proste. Skladniki: 2 baklazany, 1...