Łasuch Łasuch
264
BLOG

Brokułowa

Łasuch Łasuch Rozmaitości Obserwuj notkę 13

Oczywiście nie zupa, a sałatka, bo sałatka brokułami pasuje mi w każdej postaci. Jednak najlepiej ją lubię z dodatkiem fety i płatków migdałów. Ta sałatka brokułami jest delikatna i zarazem wyrazista, a wszystko to za sprawą czosnku. Przepis na dziś.  

SAŁATKA Z BROKUŁAMI


Składniki:

Duży brokuł, kostka fety, 5 pomidorów, 2 czerwone cebule, jogurt grecki, 2 ząbki czosnku (jak ktoś lubi ostrzejszą to więcej), 20 dag płatków migdałów.

Sposób przygotowania:

Wszystkie warzywa dokładnie myjemy pod bieżącą wodą. Brokuł dzielimy na cząstki i blanszujemy we wrzątku. Pomidory kroimy w grubą kostkę, a cebulę w półkrążki.

Teraz jogurt mieszamy z rozgniecionym przez praskę czosnkiem i odstawiamy do lodówki.

Do jarzyn dodajemy pokrojoną w kostkę fetę.

Na koniec dodajemy uprażone na suchej patelni płatki migdałów.

Wszystkie składniki delikatnie mieszamy i polewamy sosem czosnkowym. Wierzch dekorujemy płatkami migdałów.

Smacznego.

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Inne tematy w dziale Rozmaitości