Dzisiaj rozpusta jakich mało, czyli kolejny raz grzeszymy na słodko. Stąd ciasto krówka. Zamykamy oczy i nie liczymy kalorii, bo spożywając ciasto krówka, przyprawiłoby nas to o ogromny ból głowy.
Składniki:
na ciasto: 2 pełne szklanki mąki pszennej, pół szklanki drobnego cukru, pół kostki margaryny Kasi, 2 jajka, cukier waniliowy, 4 łyżki miodu, łyżeczka proszku do pieczenia.
na krem: pół litra śmietany kremówki, cały cukier waniliowy, czubata łyżka cukru pudru, fix śmietanowy.
dodatkowo: 1 puszka masy krówkowej, mała paczka płatków migdałów.
Sposób przygotowania:
Zagniatamy ciasto. Wszystkie składniki łączymy i dobrze wyrabiamy. Pieczemy z nich 2 prostokątne placki przez 20 minut w temperaturze 180-200 stopni. Każdy placek pieczemy osobno.
Ubijamy na sztywno śmietanę z cukrem i fixem.
Między placki wkładamy bitą śmietaną, a wierzch smarujemy masą krówkową.
Gotowe ciasto posypujemy uprażonymi płatkami migdałów.
Życzę smacznego.