Jak dla mnie, to sałatka grecka nieodłącznie kojarzy się z wakacjami, ale możemy zrobić taki mały „myk” i mamy lato w środku jesieni. A sprawić to może zwyczajna sałatka grecka. Jest pyszna i jak zawsze polecam. Szzcególnie, gdy jest taka trochę oszukana :) ale co poradzę, że taką lubię?
Składniki:
Ser feta, pół sałaty lodowej, 4 dorodne pomidory, 2 ogórki zielone, 2 czerwone papryki, 2 cebule czerwone, czarne oliwki, sos winegret, sól, pieprz.
Sposób przygotowania:
Warzywa myjemy, obieramy i kroimy na duże kawałki. Dodajemy cebulę pokrojoną w półtalarki i wszystko mieszamy z dodatkiem sera feta pokrojonego w kostkę. Na wierzch wrzucamy oliwki i całość polewamy gotowym sosem winegret.
Sałatkę wkładamy do lodówki na 2 godziny i podajemy dobrze schłodzoną.