Łasuch Łasuch
694
BLOG

Śledzie po raz pierwszy

Łasuch Łasuch Rozmaitości Obserwuj notkę 28

Niby jeszcze listopad, zimy nei widac, ale czuję, zę się zbliża. A jak zima, to i święta tuż, tuż… i niektórzy z nas planują potrawy na święta i Wigilię. Pyszne śledzie w oleju na pewno będą gościć chyba wszedzie.  Niby banalna potrawa ale jakże smaczna. Polecam śledzie w oleju wg mojego przepisu.

Śledzie w oleju



Składniki:

10 filetów śledziowych (białych i grubych) z zalewy, pół litra mleka, 5 dużych cebul, ocet winny, olej.

Sposób przygotowania:

Śledzie pokroić w dzwonka i zalać mlekiem na 1 godzinę. W międzyczasie cebulę kroimy w drobną kostkę.

Do dużego słoika na dno wysypujemy cebulę i warstwowo układamy śledzie na przemian z cebulą, pamiętając o tym, żeby pokropić śledzie odrobiną octu winnego.

Tak przygotowane śledzie wstawić do lodówki na kilka godzin.

Smacznego.

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Inne tematy w dziale Rozmaitości