Kultura 3.08.2007, 01:31 Placuszki z cukini(dla Grzesia) Do Grzesia. Prosiłeś mnie o przepis, napisałam w komentarzach poprzedniej notki, chyba została niezauważona, więc wklejam jako nowy wpis. Placki z cukini są tak proste jak proste były nauki Mao Tsetunga(sorry za to porównanie)....
Kultura 28.07.2007, 18:31 przystawka może być daniem głównym:) Nie wiem kto tu rządzi, ale właśnie skończyłam konsumpcję i postanowiłam się z Wami podzielić tym prostym makaronowym przepisem. Makaron (500 gram np. lubella). Każdy jest dobry byle nie spaghetti. Puszka zielonego grszoku (...
Kultura 25.07.2007, 23:50 Spontaniczna jajecznica Majesa Ja uwielbiam jajecznicę "na winie". Zawsze jest zaskakująca i świetna. Generalnie zasada "co się nawinie co do gara" doprawiona ułańską fantazją oraz improwizacją króluje u mnie w kuchni. A przypraw nigdy nie...
Kultura 24.07.2007, 23:38 Kluski przecierane z kapustą, czyli proste jadło, a jakie smaczn Pan Igła mnie zobowiązał, co bym przepis na przecierane kluski podała, a on krytycznym okiem na nie spojrzy, więc proszę. Ziemniaki zetrzeć na tarce(na tych ostrych małych oczkach), ilość ziemniaków jest zależna od tego...
Kultura 24.07.2007, 12:51 Na bakłażnana przepis poproszę- skuteczny- off topicowy post Wywieszam na tablicy ogłoszeń: PRZEPIS NA ŁATWEGO DO ZROBIENIA BAKŁAŻANA W JAKIEJKOLWIEK...
Kultura 21.07.2007, 21:01 Mój ci On! Mój On, ale chętnie Go dam każdemu, kto chciałby spróbować. Moje dziecko ukochane, moje maleństwo. Maka z mojej mąki, jajo z mojego jaja. Mój pierwszy w życiu, własnoręcznie uklejony MAKARON . ...
Kultura 21.07.2007, 20:13 Golonka w piwie Golonki nacieramy mocno solą, pieprzem świerzo zmielonym, tymiankiem i majerankiem. Można jeszcze słodką papryką. Odkładamy na chwilę do lodówki aby trochę przeszło. Po tym czasie wkładamy je do garnka i zalewamy piwem. Unikać...
Kultura 19.07.2007, 19:44 Zrazy po mojemu, czyli żegnaj indyku z parówą :((( Nie wytrzymałam. Muszę dać przepis na zrazy prawdziwe, wołowe, niczym nie ulepszone. Mięso wołowe - może być bardzo podłej jakości, urokiem tego przepisu jest zmiękczenie każdej chabaniny - kroimy w plastry i rozbijamy tłuczkiem,...