Rozmaitości 23.04.2016, 23:48 Jajecznica ze szczypiorkiem Cześć ! W nasze menu powoli wkracza wiosna. Wprawdzie dzisiaj jeszcze trudno jest o porcję świeżych warzyw, to szczypiorek już jest w ogródkach w bardzo bogatej ilości. Proponuję bardzo proste danie składające się z jajek i...
Rozmaitości 10.04.2016, 17:29 Dzisiaj barszcz czerwony... Cześć ! Idzie wiosna i w zasadzie kończą się nasze zapasy przygotowywane jesienią. Myślę tu raczej o osobach mieszkających w domach jednorodzinnych, gdzie są porządne piwnice lub ogród, gdzie można przezimować odpowiednią...
Rozmaitości 6.03.2016, 11:20 Galareta z nóżki wieprzowej Cześć ! Pasjonuje mnie kuchnia prosta, łatwa do samodzielnego wykonania i radująca podniebienie. Często też staram się wyobrazić sobie naszą kuchnię bez energii elektrycznej, bez tych wszystkich robotów, chłodziarek i...
Rozmaitości 3.03.2016, 00:23 Wiosenne nowalijki do kanapki Cześć ! Idzie wiosna i jakby więcej chciało się jeść, ale na przednówku jedzenie jest takie jakieś bez smaku. Jest na to pewien sposób. Są nasiona, które doskonale kiełkują i rosną w kilka dni......
Zdrowie 21.02.2016, 14:32 Zimowy soczek z aronii Cześć! Dzisiaj miałem smak na dobry, owocowy sok. Cóż, niewiele z tego zostało - więc wybrałem słoiczek aronii. Była gotowana dość długo, sam sok został spity jeszcze latem, a do słoików trafiły gęste...
Dieta 7.02.2016, 22:20 warzywa na przedwiośniu... Cześć! Chciałaby dusza do raju, gdyby nie te mrozy... Myślę tutaj o bogactwie warzyw na stole do obiadu, kiedy do wiosny jest jeszcze sporo czasu. Wspaniałym naturalnym dodatkiem do obiadu jest sałatka z jabłka i marchwii z dodatkiem...
Rozmaitości 1.02.2016, 19:11 Jajecznica z garnka... Cześć! Dzisiaj tak relaksacyjnie i na spokojnie. Myślę tu o jajecznicy z garnka. Jak wszystkim wiadomo, wędliny nabywane w sklepach, które przygotowuje nam przemysł, nie są zachwycające. Jeszcze w świetle lady chłodniczej...
Rozmaitości 2.01.2016, 20:42 Mielone z kaszą gryczaną... Cześć, dzisiaj opowiem o bardzo ciekawym sposobie przygotowania posiłku. Jedną koncepcją jest wykorzystanie go na gorąco jako mięsny dodatek do drugiego dania, drugą koncepcją jest wykorzystanie jako dodatek do pieczywa, oczywiście...