Blog
buszowaniewkuchni
Stary Wyjadacz

Stary Wyjadacz

Stary Wyjadacz
4 obserwujących 86 notek 40457 odsłon

Cześć ! Okres kończącego się lata dla mnie jest naprawdę wspaniałym okresem tym bardziej, że to właśnie wtedy dojrzewają nasze warzywa oraz owoce pracowicie uprawiane przez cały rok. Piszę "przez cały rok" w rozumieniu całego...

Dział: Rozmaitości, Temat: Gotowanie
2 0 15.08.2017

Na takie hasło aż prosi się powiedzieć, że najlepsze są korniszony... Jednak ogórki lubią słońce oraz przekropną pogodę. Wtedy wyrastają z godziny na godzinę stając się od razu drugim gatunkiem......

Dział: Rozmaitości, Temat: Gotowanie
0 0 08.08.2017

Cześć ! Tyle pracy włożonej w ogród i wypracowanie płodów zachęcają do rozważań, jak radzić sobie z przedłużeniem trwałości tych specjałów. Mam na myśli śliwki - dzisiaj mirabelki......

Dział: Rozmaitości, Temat: Gotowanie
4 0 03.08.2017

Cześć ! Ani obejrzeliśmy się, a tu już dawno po uroczystościach komunijnych a oferta konsumpcyjna otwiera się na całą szerokość. Niedawno jeszcze mogliśmy podziwiać ofertę przepięknych truskawek i od połowy miesiąca...

Dział: Rozmaitości, Temat: Gotowanie
0 0 18.06.2017

Cześć ! Bardzo długo trwa wchodzenie przyrody w stan wiosenny. Krótkie i chłodne dni nie sprzyjają bujnemu wzrostowi nowalijek, ale zawsze coś dobrego można przygotować. Dzisiaj będzie mowa o szpinaku. Ta roślina ma liście...

Dział: Rozmaitości, Temat: Gotowanie
2 1 08.05.2017

Cześć ! Za tydzień święta Wielkiej Nocy, przypomnienie zmartwychwstania Jezusa po jego męczeńskiej śmierci. Zarzucano mu, że głosił o zburzeniu świątyni i jej odbudowania w trzy dni... Uważano, że jest to bluźnierstwo przeciwko...

Dział: Rozmaitości, Temat: Gotowanie
3 4 09.04.2017

Cześć ! Dzisiaj będzie o jajeczku "na miękko"... Wbrew pozorom, ugotowanie jajeczka na miękko wcale nie jest zadaniem łatwym. Tu już trzeba mieć wyczucie i "sprawdzony ogień" - czyli trzeba mieć doświadczenie w odpowiednim...

Dział: Rozmaitości, Temat: Gotowanie
12 0 01.04.2017

Cześć ! Dzisiaj będzie o ciekawej ofercie handlowej - o kaszy "bulgur". Jest to ziarno pszenicy, gotowane i suszone, z którego robi się przemiał. Jest to kasza z obszarów Turcji i kuchni Bliskiego Wschodu. Ziarno kaszy może być...

Dział: Rozmaitości, Temat: Gotowanie
1 0 10.03.2017

O mnie

Lubię dobre jedzenie

Darmowe narzędzie do tłumaczeń stron internetowych
FreeWebsiteTranslation.com
1 I - 31 XII 2017 - monitoring pozycji

Średnia liczba odsłon (miesięcznie)
w 2017 r. - 2180.
w 2016 r. - 900
w 2015 r. - 1 064

Najpopularniejsze notki

Ostatnie komentarze

  • Wino jest tylko przykładem sposobu konserwowania żywności. Jednak nie nadaje się jako...
  • Jeżeli chodzi o owoce zbierane w pobliżu szlaków komunikacyjnych, trzeba mieć pewność, że...
  • @trez "darmo jedzenie rozdają"... Każda kultura ma też i swoją kuchnię. Hare Krishna...