Polityka 4.04.2011, 02:23 Jeszcze Europa czy już Bantustan? (20 III-2 IV) Drożyzna Marzec 2011 Jarosław Kaczyński robi zakupy w sklepie, kupuje kilka podstawowych produktów. Płaci o 50% więcej niż w ostatnim roku swoich rządów. Reakcja mediów:...
Polityka 1.04.2011, 19:27 Dezyderat Sikorskiego - Grasia Przyznam, że po raz pierwszy od dłuższego czasu jestem pozytywnie zaskoczony inicjatywą polskiego rządu. Minister Graś zawsze wydawał mi się jednostką intelektualnie mało żwawą, a minister Sikorski niewiele ostatnio...
Polityka 31.03.2011, 18:27 Zajdel dla Waltera i Michnika Taka myśl przyszła mi do główy świeżo po lekturze "Paradyzji". Nagroda im. J. Zajdla to najbardziej pestiżowe wyróżnienie polskich twórców fantastyki i science fiction. Przyznaje się...
Polityka 30.03.2011, 19:51 Egipt i Libia w UE, a Ukraina nie? Na ewentualność takiej konsekwencji wydarzeń w Afryce Północnej zwraca uwagę prezydent Estonii podczas wizyty prezydenta B. Komorowskiego na uniwersytecie w Tartu (d. Uniwestytet Dorpacki). Wypowiedź estońskiego...
Polityka 28.03.2011, 14:51 Kolejna gafa prezydenta Życie, także życie polityczne, trzeba traktować serio. Staram się tak postępować. Do 1989 roku służyłem, bo walczyłem. Robiłem moją rewolucję. Po 1989 roku starałem się pozostać wierny zasadom służby - tym razem...
Polityka 28.03.2011, 00:45 Kto zdymisjonował płk Grochowskiego? Przypomnijmy sobie procedowanie polskiej komisji badającej przyczyny katastrofy smoleńskiej: 1. W sobotę przybywa pierwsza część polskiej misji. Dowodzenie samorzutnie obejmuje szef KBWL dr E. Klich. ...
Polityka 22.03.2011, 21:19 Tygodniówka 13-20 marca: Tydzień podwójnego przykrycia Zgodnie z przewidywaniami w minionym tygodniu PO zrobiła co mogła by przykryć kwestię OFE. Tym razem wybrała sposób następujący: jednego dnia zrobiła debatę sejmową o polityce zagranicznej i o OFE. Jako że polityka...
Polityka 18.03.2011, 22:58 Radek Niedawno obchodziliśmy dzień pamięci żołnierzy wyklętych. Nazwano ich tak, ponieważ za ich życia ojczyzna nie potrafiła oddać im honoru i sprawiedliwości wstydząc się obrońców swojej niepodległości. ...