1.Modyfikowana kukurydza oraz tworzone z niej dodatki do żywności jak syrop glukozowo-fruktozowy, syrop glukozowy, kwas cytrynowy, itp.
- przyrost masy ciała, stany zapalne organów wewnętrznych
2. Modyfikowana soja (np.w produktach wegetariańskich, tofu, itp), a także olej sojowy i mąka sojowa.
- czynnik prozapalny
3. Cukier, pochodzący z transgecznnej trzciny cukrowej
- mutagen DNA, kancerogen
4. Aspartam (sztuczny słodzik z genetycznie modyfikowanych bakterii)
- silnie neurotoksyczny, czynnik rozwoju Alzheimera i Parkinsona
5. Modyfikowane papaje (nie dotyczy UE)
6. Modyfikowany rzepak, olej rzepakowy
- zakłóca procesy biochemiczne
7. Olej z nasion bawełny (popularny raczej w U.S)
8. Nabiał i produkty mleczne pochodzące od krów faszerowanymi rekombinowanym bydlęcym hormonem wzrostu (rBGH) lub bydlęcą somatotropiną (rBST)
9 -10. Modyfikowana cukinia i żółty kabaczek (żółty squash).
11. Modyfikowana pszenica (gluten), jest niemalże w każdym przetworzonym produkcie
- ogólna degradacja ustroju (inflamacja, nowotwory, autoagresja)
(istnieje oczywiście więcej zabójczych wynalazków tego typu (przykładowo ziemniak Amflora) ale niektórych produktów, z racji braku nakazu etykietowania żywności GMO, nie sposób zidentyfikować)
Wyniki niedawnych badań dotyczących efektów spożywania przez trzodę pasz GMO:
http://faktydlazdrowia.pl/szokujace-zdjecia-pokazuja-szkody-wywolane-przez-gmo/
Przypomnę tylko, że to PO i PSL oraz Bronisław Komorowski są odpowiedzialni za genetycznie modyfikowaną rewolucję w naszym kraju.
http://www.rmf24.pl/news-prezydent-podpisal-ustawe-o-nasiennictwie-bedzie-skarga-do-t,nId,765045