Sałatki są szczególnie dobre na poniedziałkowy początek tygodnia... Mam nadzieję, że dzisiejsza poprawi nam humor:)
Czas przygotowania: 20 minut
Kaloryczność: 420 kcal
Ilość porcji: 2
Składniki
- gruszka
- duża garść młodego szpinaku
- pęczek rukoli
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 1/2 sałaty radicchio
- 10 dag sera pleśniowego
- 5 dag orzechów włoskich grubo siekanych
- 3 łyżki octu jabłkowego
- łyżka oleju arachidowego
- łyżka oleju słonecznikowego
- łyżka miodu
- sól
Etapy przygotowania
Gruszkę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w cienkie plasterki. Szpinak, rukolę i radicchio umyć, osuszyć. Szczypiorek pokroić na dłuższe kawałki. Radicchio porwać. Sałaty i szpinak wyłożyć na talerz.
Wymieszać ocet, oleje orzechowy i słonecznikowy, miód i sól.
Na sałatach poukładać plasterki gruszki. Posypać pokruszonym serem, polać sosem. Udekorować szczypiorkiem i orzechami.
Zdjęcie nad wyraz smaczne!
Smacznego:)
Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.
Nowości od blogera
Inne tematy w dziale Kultura