Stary Wyjadacz @belaburyl obawiam się, że politycy z PO będą przeciwni... Komentarz do notki: Kawa na ławę !
Stary Wyjadacz @zzzz dajmy sobie spokój z rozważaniami nad filozofią kuchni. Są wiele ciekawsze tematy. Dodam, że bardzo odpowiada mi możliwość zakupu karpia wstępnie oczyszczonego w ilości, jaka będzie mi odpowiadać. . Komentarz do notki: wegański karp na Wigilię
Stary Wyjadacz @O123 bez problemu znalazłem reklamy oleju kokosowego. Mnie zastanawia koncepcja części polskich polityków usiłująca wprowadzić zakaz reklamy produktów polskich. Tak ziarno kakaowe jak i palmy kokosowe nie rosną w Polsce. Mleko, masło... Komentarz do notki: wegańska czekolada !
Stary Wyjadacz @Grazynka zza Noteci No i barszcz wigilijny. Jenak w innych okresach z dodatkiem wywaru mięsnego jest to zupełnie inne danie. . Komentarz do notki: bezmięsne obiadki - mniam, mniam...
Stary Wyjadacz @Kazimierz Demokrata-Polski "A jednak bezmięsny obiadek..." Zależy, jak kto robi. Jeżeli ktoś bardzo starannie wybierze mięsko, to w takiej wodzie już go nie będzie. A jest zdecydowana różnica w smaku, jeśli będzie to na wodzie z... Komentarz do notki: bezmięsne obiadki - mniam, mniam...
Stary Wyjadacz @Krzysztof J. Wojtas można też i nie komentować... Komentarz do notki: ogórek z działki...
Stary Wyjadacz @Robert.Knapik Czy wędlina powinna być wędzona ? Zacznijmy od najprostszego wyrobu wędliniarskiego - typu salceson. Jest to wyrób bazujący na różnych odpadach tkanki mięsnej, upakowany do osłony wędliniarskiej, najczęściej w... Komentarz do notki: polędwiczka peklowana
Stary Wyjadacz @Animela Mięsko mielimy bez jajka. Poza tym - w przepisach mówią o dodatku żółtka do surowego, zmielonego mięsa, nie całego jaka - czyli żółtka i białka bez rozdzielenia... Wrócę do pytania - czy peklowane mięso jest jeszcze... Komentarz do notki: polędwiczka peklowana
Stary Wyjadacz Słonina marynowana... Można próbować samodzielnie, jest pełno przepisów na marynowanie słoniny. Ja preferuję cienkie plastry gotowanej słoniny, podgardla lub boczku. Z dodatkiem niewielkiej ilości soli - tłuszcz nie przyjmuje soli,... Komentarz do notki: Kulinarne eksperymenty