Łasuch Łasuch
46
BLOG

Naleśniki z grzybowo-paprykowym farszem

Łasuch Łasuch Rozmaitości Obserwuj notkę 2

Poniedziałek zaczynamy jesiennie, znany cykl  przepisy z grzybami.  Przy okazji przepis na naleśniki.

Naleśniki z grzybowo-paprykowym farszem

Czas przygotowania: 35 minut
Kaloryczność: 180 kcal

Ilość porcji: 6

Składniki

  • 30 dag dowolnych grzybów
  • czerwona i żółta papryka
  • olej do smażenia
  • 3 łyżki masła
  • po szklance mleka i wody
  • mąka (tyle, by uzyskać ciasto o konsystencji gęstej śmietany)
  • jajko
  • sól
  • pieprz

Etapy przygotowania


■ Grzyby oczyścić, umyć, pokroić. Udusić na łyżce oleju wraz z łyżką masła. Gdy będą miękkie, dodać pokrojone w kostkę papryki i dusić jeszcze kilka minut. Przyprawić solą i pieprzem, przykryć i odstawić.

■ Mleko, wodę, mąkę, jajko i szczyptę soli zmiksować, odstawić na 20 minut. Na oleju smażyć cienkie
naleśniki. Na każdym placku układać po 1–2 łyżki farszu grzybowego, składać w trójkąty. Każdy naleśnik zrumienić z obu stron na gorącym maśle z dodatkiem oleju (dzięki temu masło się nie przypali). Podawać z dowolną surówką.

smacznego:)

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze (2)

Inne tematy w dziale Rozmaitości