Zdradzę wam pewien sekret. Czasem brak pomysłu inspiruje bardziej niż sam pomysł, a mianowicie wymyśliłem nowe zastosowanie sosu, jakim jest sos tatarski. Tym razem do surówki z białej kapusty. Biała, poszatkowana kapusta i sos tatarski to doskonałą surówka obiadowa.
Składniki na sos tatarski:
6 łyżek majonezu, mały jogurt naturalny, łyżka stołowa musztardy dijon, 4 ugotowane na twardo jajka, 1 szczypiorek, 6 średnich ogórków konserwowych, 6 marynowanych podgrzybków, sól, pieprz.
Sposób wykonania:
• mieszamy dokładnie jogurt, majonez i musztardę;
• kroimy w kostkę grzybki;
• kroimy w kostkę ogórki;
• kroimy w kostkę jajka;
• siekamy drobno szczypiorek;
• wszystko razem mieszamy;
• doprawiamy do smaku solą i pieprzem;
• polewamy sosem poszatkowaną kapustę;
Smacznego!