Łasuch Łasuch
484
BLOG

Sos do surówki

Łasuch Łasuch Rozmaitości Obserwuj notkę 30

Zdradzę wam pewien sekret. Czasem brak pomysłu inspiruje bardziej niż sam pomysł, a mianowicie wymyśliłem nowe zastosowanie sosu, jakim jest sos tatarski. Tym razem do surówki z białej kapusty. Biała, poszatkowana kapusta i sos tatarski to doskonałą surówka obiadowa.

Sos tatarski



Składniki na sos tatarski:

6 łyżek majonezu, mały  jogurt naturalny, łyżka stołowa musztardy dijon, 4 ugotowane na twardo jajka, 1 szczypiorek, 6 średnich ogórków konserwowych, 6 marynowanych podgrzybków, sól, pieprz.

Sposób wykonania:

•    mieszamy dokładnie jogurt, majonez i musztardę;
•    kroimy w kostkę grzybki;
•    kroimy w kostkę ogórki;
•    kroimy w kostkę jajka;
•    siekamy drobno szczypiorek;
•    wszystko razem mieszamy;
•    doprawiamy do smaku solą i pieprzem;
•    polewamy sosem poszatkowaną kapustę;

Smacznego!
 

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Inne tematy w dziale Rozmaitości