Dzisiaj jesienna potrawa, leczo przepis z cukinią. Cukinia – to doskonała jarzyna do dań jednogarnkowych, takich jak np. leczo Przepis prosty, wykonanie jeszcze banalniejsze i nie nastręczające żadnych problemów, a smakuje doskonale.
Leczo przepis
2 młode cukinie (ok. 30cm), 4 pomidory, 30 dag kiełbasy cienkiej, 2 cebule, natka pietruszki, 1 papryka czerwona, 1 papryka żółta, koncentrat pomidorowy, olej, sól, pieprz, ziele angielskie i bazylia.
2 Dół formularza
Sposób przygotowania:
Kiełbasę pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju w garnku. Następnie dodawać pokrojoną w półtalarki cebulę, pokrojoną w kostkę cukinię, pomidory, paprykę.
Wszystko razem dusić ze szklanką wody ok. 30 minut. Podczas duszenia dodajemy sól, pieprz, ziele angielskie i bazylię.
Gdy wszystkie składniki się dobrze podduszą dodajemy koncentrat pomidorowy – 1 czubatą łyżkę.
Wszystko dusimy jeszcze 10 minut i podajemy leczo w bulionówkach z dodatkiem pieczywa.
Smacznego.
Komentarze