Łasuch Łasuch
504
BLOG

Leczo z cukinią

Łasuch Łasuch Rozmaitości Obserwuj notkę 21

Dzisiaj jesienna potrawa, leczo przepis z cukinią. Cukinia – to doskonała jarzyna do dań jednogarnkowych, takich jak np. leczo Przepis prosty, wykonanie jeszcze banalniejsze i nie nastręczające żadnych problemów, a smakuje doskonale.

Leczo przepis

2 młode cukinie (ok. 30cm), 4 pomidory, 30 dag kiełbasy cienkiej, 2 cebule, natka pietruszki, 1 papryka czerwona, 1 papryka żółta, koncentrat pomidorowy, olej, sól, pieprz, ziele angielskie i bazylia.
2 Dół formularza

Sposób przygotowania:

Kiełbasę pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju w garnku. Następnie dodawać pokrojoną w półtalarki cebulę, pokrojoną w kostkę cukinię, pomidory, paprykę.


Wszystko razem dusić ze szklanką wody ok. 30 minut. Podczas duszenia dodajemy sól, pieprz, ziele angielskie i bazylię.


Gdy wszystkie składniki się dobrze podduszą dodajemy koncentrat pomidorowy – 1 czubatą łyżkę.
Wszystko dusimy jeszcze 10 minut i podajemy leczo w bulionówkach z dodatkiem pieczywa.
Smacznego.

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Inne tematy w dziale Rozmaitości