Łasuch Łasuch
58
BLOG

Zupa piwna

Łasuch Łasuch Kultura Obserwuj notkę 3

zamiast piwa przed telewizorem:)

Zupa piwna

Czas przygotowania: 10 minut
Czas gotowania: 15 minut
Kaloryczność: 420 kcal
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 4 kromki białego chleba
  • łyżeczka masła
  • 4 żółtka
  • 1/2 szklanki (10 dag) cukru
  • 200 ml śmietany
  • butelka piwa
  • kawałek laski cynamonu

Etapy przygotowania

Czechy, Słowacja

Od chleba odciąć skórki, pokroić w kostkę, obsmażyć. Żółtka rozetrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać śmietanę i, mieszając, podgrzewać (nie gotować!).

Piwo podgrzać razem z cynamonem i skórką cytryny. Po 10 min wyjąć cynamon i skórki. Gorące piwo dolać do gorącej śmietany z żółtkami, mieszając. Zdjąć z ognia. Podawać z grzankami.

Zdjęcie: tuta! 

Smacznego! 

 

 

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze (3)

Inne tematy w dziale Kultura