Łasuch Łasuch
22
BLOG

Pora na pora:)

Łasuch Łasuch Kultura Obserwuj notkę 2

A właściwie na zupę:

Zupa z porów z wędzonką

Czas przygotowania: 30 minut
Kaloryczność: 280 kcal
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 3 duże pory
  • 20 dag wędzonki lub bekonu
  • 2 marchewki
  • kilka liści młodej kapusty
  • 2 ziemniaki
  • 1 i 1/2 l bulionu jarzynowego
  • kilka gałązek koperku
  • liść laurowy
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

Liście kapusty sparzyć, pokroić w paski. Pory oczyścić, pokroić w cienkie paski. Marchewki oczyścić, pokroić w krążki. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę.

Masło stopić w rondlu, podsmażyć pory z marchewką. Wlać bulion, dodać kapustę, ziemniaki i liść laurowy, wymieszać, gotować pod przykryciem 20 minut.

Wędzonkę lub bekon pokroić w paski, podsmażyć na patelni bez tłuszczu. Dodać do zupy, wymieszać, chwilę gotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, posypać koperkiem.

Zdjęcie: tutaj!

Smacznego! 

 

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze (2)

Inne tematy w dziale Kultura