Zamiast jeść maliny na surowo polecam spróbować:
Czas przygotowania: 25 minut
Czas pieczenia: 45 minut
Kaloryczność: 255 kcal
Ilość porcji: 8
Składniki
- łyżka masła
- 4 białka z jajek
- szczypta soli
- 50 dag serka homogenizowanego
- 5 łyżek mąki
- 10 łyżek cukru
- 1/2 łyżeczki aromatu cytrynowego
- 45 dag malin
- cytryna
- 2 pomarańcze
- łyżka cukru pudru
- 2 łyżki syropu malinowego
Etapy przygotowania
Białka ze szczyptą soli ubić na sztywno. Dodać serek. Łyżką wsypać przesianą mąkę i cukier. Dodać aromat cytrynowy oraz ubite białka. Przełożyć masę do tortownicy
wysmarowanej masłem.
Tortownicę umieścić w dużej misce z wodą tak, aby była zanurzona do połowy wysokości. Piec 40 min w temp. 200°C.
Na upieczonej i schłodzonej piance serowej ułożyć 3/4 umytych i osuszonych malin, oprószyć je dość obficie cukrem pudrem.
Cytrusy wyszorować, wycisnąć sok. Pozostałe maliny zmiksować z sokiem i syropem malinowym.
Piankę serową podawać schłodzoną z dodatkiem sosu malinowego.
Zdjęcie tutaj!
Smacznego!
Piszcie jak smakowało:)
Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.
Nowości od blogera
Inne tematy w dziale Kultura