Etapy przygotowania
Ciasto: z podanych składników zagnieść ciasto. Uformować kulę, owinąć folią, włożyć do lodówki na 30 minut.
Natłuszczoną formę do tarty wylepić dokładnie ciastem. Ponakłuwać widelcem. Przykryć papierem do pieczenia, posypać grubą warstwą suchych ziaren fasoli lub ryżu. Piec 20 minut w temperaturze 180°C. Usunąć, papier i ziarna. Ostudzić.
Gruszki umyć, obrać, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne. Podsmażyć na maśle, przewracając na drugą stronę. Posypać cukrem pudrem. Podgrzewać jeszcze 2 minuty, aby wytworzył się karmel.
Marmoladę podgrzać, zmiksować na purée.
Czekoladę połamać, rozpuścić w kąpieli wodnej. Zdjąć z ognia, dodać śmietanę i ubić. Krem przełożyć na ciasto.
Zobacz zdjęcie !
Smacznego!:)