zwany tatarem przy sobocie jak znalazł:)
Czas przygotowania: 15 minut
Kaloryczność: 290 kcal
Ilość porcji: 4
Składniki
- 60 dag chudej wołowiny
- 4 łyżki oliwy
- maggi
- 4 żółtka
- 4 małe ogórki kiszone
- cebula
- 10 dag zielonych oliwek
- żółta i czerwona papryka
- sól, pieprz
Etapy przygotowania
Wołowinę oczyścić z błon i ścięgien, zemleć lub bardzo drobno posiekać. Starannie wyrobić z 2 łyżkami zimnej wody, oliwą i kilkoma kroplami maggi. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Ogórki, cebulę, oliwki oraz paprykę pokroić w bardzo drobną kostkę. Mięso rozdzielić na cztery porcje, na każdej ułożyć żółtko. Dokoła rozłożyć wszystkie pokrojone dodatki. Od razu podawać.
Zdjęcie!
Smacznego!
Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.
Nowości od blogera
Inne tematy w dziale Kultura