Łasuch Łasuch
76
BLOG

Kurczak

Łasuch Łasuch Kultura Obserwuj notkę 4

Dzisiaj coś treściwego:

Faszerowany filet z kurczaka

Czas przygotowania: 25 minut
Czas smażenia: 20 minut
Kaloryczność: 450 kcal
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 4 filety (50 dag) z piersi kurczaka
  • pęczek natki pietruszki
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 4 łyżki gęstej śmietany
  • 10 dag dowolnego sera pleśniowego
  • 10 dag chudego twarożku
  • 3 łyżki mąki
  • jajko
  • 4 łyżki bułki tartej
  • olej do smażenia
  • cząstki cytryny
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

Mięso rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Natkę umyć, opłukać, oberwać listki. Cebulę i czosnek obrać, posiekać i zeszklić na maśle, dodać natkę, razem poddusić.

Zdjąć z ognia, wlać śmietanę, wymieszać i ostudzić. Dodać rozkruszony ser, twarożek, łyżkę mąki i wymieszać. Farsz podzielić na cztery równe porcje.

Na każdym kawałku mięsa rozłożyć farsz, zwinąć i spiąć wykałaczkami. Kotlety obtoczyć w reszcie mąki, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Usmażyć na gorącym oleju, od razu podawać z cząstkami cytryny.

Zdjęcie!

Smacznego! :)

 

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze (4)

Inne tematy w dziale Kultura