Szybka sałatka (wrzucam dziś bo w weekend mnie nie ma:):
Czas przygotowania: 15 minut
Kaloryczność: 240 kcal
Ilość porcji: 4
Składniki
- 1/2 arbuza
- 15 dag twardej fety
- 5 dag rukoli
- łyżka pinioli
- 2 łyżki oliwy
- łyżka soku z cytryny
- świeżo mielony czarny pieprz
Etapy przygotowania
Arbuz pokroić na części. Odciąć skórę. Z miąższu usunąć pestki, pokroić go w kostkę.
Rukolę opłukać, starannie osączyć. Fetę pokroić w niezbyt małą kostkę. Piniole uprażyć na suchej patelni.
Arbuz, fetę oraz piniole wymieszać w misce, posypać rukolą, skropić oliwą oraz cytryną. Doprawić pieprzem,
dokładnie wymieszać.
Zdjęcie!
Smacznego!:)
Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.
Nowości od blogera
Inne tematy w dziale Kultura