Łasuch Łasuch
41
BLOG

Smaki Cypru

Łasuch Łasuch Kultura Obserwuj notkę 2

Wojażujemy po całym świecie coraz chętniej (jak donoszą media) Warto z podróży przywieźć ciekawe przepisy. Przypomną nam miłe chwile urlopowe:)

Zaczynamy cykl cypryjski. Na początek:

Sałatka cypryjska

Czas przygotowania: 20 minut
Kaloryczność: 240 kcal
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 2 sałaty rzymskie
  • 4 pomidory
  • 10 dag czarnych oliwek
  • cebula
  • łodyga selera naciowego
  • strąk zielonej papryki
  • łyżka mięty
  • 20 dag sera feta
  • 4 łyżki octu winnego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 8 łyżek oliwy
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

Sałatę umyć, osuszyć, porwać na kawałki. Cebulę obrać, pokroić w plasterki. Pomidory umyć, pokroić na ćwiartki. Seler oczyścić, pokroić w plasterki. Miętę opłukać. Oliwki odcedzić. Fetę pokroić w kostkę. Paprykę umyć, usunąć nasiona, pokroić w paski. Ser i warzywa włożyć do salaterki.

Oliwę wymieszać z octem winnym i sokiem z cytryny, przyprawić. Polać sałatkę, wymieszać.

Zdjęcie!

Smacznego!:)

 

 

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze (2)

Inne tematy w dziale Kultura