Wojażujemy po całym świecie coraz chętniej (jak donoszą media) Warto z podróży przywieźć ciekawe przepisy. Przypomną nam miłe chwile urlopowe:)
Zaczynamy cykl cypryjski. Na początek:
Czas przygotowania: 20 minut
Kaloryczność: 240 kcal
Ilość porcji: 4
Składniki
- 2 sałaty rzymskie
- 4 pomidory
- 10 dag czarnych oliwek
- cebula
- łodyga selera naciowego
- strąk zielonej papryki
- łyżka mięty
- 20 dag sera feta
- 4 łyżki octu winnego
- 2 łyżki soku z cytryny
- 8 łyżek oliwy
- sól, pieprz
Etapy przygotowania
Sałatę umyć, osuszyć, porwać na kawałki. Cebulę obrać, pokroić w plasterki. Pomidory umyć, pokroić na ćwiartki. Seler oczyścić, pokroić w plasterki. Miętę opłukać. Oliwki odcedzić. Fetę pokroić w kostkę. Paprykę umyć, usunąć nasiona, pokroić w paski. Ser i warzywa włożyć do salaterki.
Oliwę wymieszać z octem winnym i sokiem z cytryny, przyprawić. Polać sałatkę, wymieszać.
Zdjęcie!
Smacznego!:)
Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.
Nowości od blogera
Inne tematy w dziale Kultura