Łasuch Łasuch
21
BLOG

Smaki Cypru 3

Łasuch Łasuch Kultura Obserwuj notkę 0

Kontynuując wakacyjne smaki, dziś cypryjska przekąska:

Ser halloumi w panierce

Czas przygotowania: 20 minut
Kaloryczność: 420 kcal
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 60 dag sera halloumi
  • 2 jajka
  • 5 łyżek bułki tartej
  • 5 dag mielonych migdałów
  • 3 łyżki oliwy
  • szczypta soli, pieprz

Etapy przygotowania

Jajka roztrzepać z solą. Bułkę wymieszać z migdałami. Ser pokroić na 4 plastry jednakowej grubości. Obtoczyć w jajkach i w panierce bułczano-migdałowej.

Oliwę rozgrzać na patelni. Smażyć ser z obu stron po 2–3 minuty a złoto. Podawać z warzywami.

Zdjęcie!

Smacznego:)

 

 

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze

Inne tematy w dziale Kultura