Łasuch Łasuch
40
BLOG

Zupa pieczarkowa

Łasuch Łasuch Kultura Obserwuj notkę 2

Szybka zupa przed długim weekendem:

Pieczarkowa z serem i grzankami czosnkowymi

Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 20 minut
Kaloryczność: 240 kcal
Ilość porcji: 6

Składniki

  • opakowanie „Zupy pieczarkowej” HORTEX Ortika
  • 1 i 1/2 l bulionu jarzynowego
  • 15 dag żółtego łagodnego sera, np. gouda, ementaler
  • 1/2 bagietki
  • 2 szalotki
  • 4 ząbki czosnku
  • po łyżce posiekanej natki
  • 4 łyżki śmietany
  • olej
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

Bulion zagotować w rondlu, wsypać mrożonkę, gotować ok. 20 minut. Ostudzić, zmiksować.

Krem wymieszać ze śmietaną, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać, posypać serem pokrojonym w słupki.

Szalotki oraz czosnek obrać, posiekać, przesmażyć na oleju. Dodać natkę, doprawić, wymieszać. Bagietkę pokroić na kromki, posmarować masą, piec około 5 minut w temp. 220°C.

Zdjęcie!

Smacznego!

 

 

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze (2)

Inne tematy w dziale Kultura