Etapy przygotowania
Pomidory umyć, pokroić w ćwiartki. Cebule obrać, pokroić w talarki. Zeszklić na oleju. Dodać pomidory, dusić 2 min. Przyprawić.
Szałwię umyć, osuszyć, poodrywać listki. Wymieszać z pomidorami. n Flądry umyć, rozciąć od strony brzucha, tak żeby powstała kieszonka. Mięso delikatnie odciąć od ości, a płaty rozłożyć. Polać sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem.
Rybę ułożyć skórką do dołu na blasze wyłożonej pergaminem. Nafaszerować pomidorami. Piec 25–30 min w temperaturze 180°C.
Seler umyć, pokroić w kawałki. Poddusić na rozgrzanym maśle. Przyprawić solą i pieprzem, osączyć z masła i podawać do ryby.
Na pozostałe ze smażenia selera masło wysypać tartą bułkę. Wymieszać, polać rybę i warzywa.
Zdjęcie!
Smacznego:)