Łasuch Łasuch
49
BLOG

Piątkowa rybka:)

Łasuch Łasuch Kultura Obserwuj notkę 4

Serial faszerowany trwa nadal:) ale jako, że dzisiaj piątek to rybkę zjeść wypada, faszerowaną:) także dzisiaj:

Ryba z farszem

Czas przygotowania: 20 minut
Czas pieczenia: 30 minut
Kaloryczność: 565 kcal
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 50 dag pomidorów
  • 2 cebule
  • łyżka oleju
  • 3 łodygi szałwii
  • 4 całe sprawione flądry (z jednej strony bez skórki)
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1/2 pęczka selera naciowego
  • 6 łyżek masła
  • 2 łyżki tartej bułki
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

Pomidory umyć, pokroić w ćwiartki. Cebule obrać, pokroić w talarki. Zeszklić na oleju. Dodać pomidory, dusić 2 min. Przyprawić.

Szałwię umyć, osuszyć, poodrywać listki. Wymieszać z pomidorami. n Flądry umyć, rozciąć od strony brzucha, tak żeby powstała kieszonka. Mięso delikatnie odciąć od ości, a płaty rozłożyć. Polać sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem.

Rybę ułożyć skórką do dołu na blasze wyłożonej pergaminem. Nafaszerować pomidorami. Piec 25–30 min w temperaturze 180°C.

Seler umyć, pokroić w kawałki. Poddusić na rozgrzanym maśle. Przyprawić solą i pieprzem, osączyć z masła i podawać do ryby.

Na pozostałe ze smażenia selera masło wysypać tartą bułkę. Wymieszać, polać rybę i warzywa.

Zdjęcie!

Smacznego:)

 

 

 

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze (4)

Inne tematy w dziale Kultura