Poprzedni przepis na tatara wywołał spore poruszenie. Zobaczymy jak dzisiejszy przepis się odnajdzie:)
Czas przygotowania: 25 minut
Kaloryczność: 300 kcal
Ilość porcji: 4
Składniki
- 60 dag wołowiny
- 4 żółtka (niekoniecznie)
- gałązka kolendry
- łyżka ostrej musztardy
- łyżeczka ziaren sezamu
- 1/2 łyżeczki ziaren Kolendry
- 2 łyżki oleju słonecznikowego
- łyżeczka oleju sezamowego
- sól, pieprz
Etapy przygotowania
Mięso przepuścić przez maszynkę lub jeszcze lepiej posiekać ostrym nożem lub tasakiem.
W misce wymieszać ziarna sezamu, kolendry, musztardę, oleje i listki kolendry. Odstawić na 15 minut.
Włożyć mięso, dokładnie wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem, rozłożyć na talerze. Na środku każdej porcji zrobić ewentualnie wgłębienie i umieścić w nim żółtko (można je podać w połówce skorupki jajka, uprzednio umytej i sparzonej).
Zdjecie!
Smacznego:)
Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.
Nowości od blogera
Inne tematy w dziale Kultura