Łasuch Łasuch
78
BLOG

Tatar

Łasuch Łasuch Kultura Obserwuj notkę 8

Poprzedni przepis na tatara wywołał spore poruszenie. Zobaczymy jak dzisiejszy przepis się odnajdzie:)

Tatar z kolendrą i sezamem

Czas przygotowania: 25 minut
Kaloryczność: 300 kcal
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 60 dag wołowiny
  • 4 żółtka (niekoniecznie)
  • gałązka kolendry
  • łyżka ostrej musztardy
  • łyżeczka ziaren sezamu
  • 1/2 łyżeczki ziaren Kolendry
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • łyżeczka oleju sezamowego
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

Mięso przepuścić przez maszynkę lub jeszcze lepiej posiekać ostrym nożem lub tasakiem.

W misce wymieszać ziarna sezamu, kolendry, musztardę, oleje i listki kolendry. Odstawić na 15 minut.

Włożyć mięso, dokładnie wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem, rozłożyć na talerze. Na środku każdej porcji zrobić ewentualnie wgłębienie i umieścić w nim żółtko (można je podać w połówce skorupki jajka, uprzednio umytej i sparzonej).

Zdjecie!

Smacznego:)

 

 

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze (8)

Inne tematy w dziale Kultura