Zarzuca mi Pan Tichy, że się rozbestwiłem to dzisiaj cienka zupka:) :
Czas przygotowania: 10 minut
Czas gotowania: 20 minut
Kaloryczność: 135 kcal
Ilość porcji: 4
Składniki
- 15 dag piersi kurczaka
- marchewka
- 2 żółte cukinie
- 4 szklanki bulionu warzywnego
- 2 jajka
- sok i skórka z jednej cytryny
- łyżka natki pietruszki
- sól, pieprz
Etapy przygotowania
Marchewkę obrać, opłukać, pokroić w kostkę. Cukinie umyć, pokroić w niewielką kostkę.
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w paseczki. Wrzucić do bulionu, gotować do miękkości około 20 minut. Po 10 minutach dodać marchewkę, cukinię i skórkę cytrynową.
Wyjąć skórkę, wlać sok. Jajka dokładnie roztrzepać widelcem, wlać do zupy, cały czas mieszając. Doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem posypać natką.
Zdjecie!
Smacznego:)
Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.
Nowości od blogera
Inne tematy w dziale Kultura