Łasuch Łasuch
19
BLOG

Cukiniowa zupa

Łasuch Łasuch Kultura Obserwuj notkę 0

Zarzuca mi Pan Tichy, że się rozbestwiłem to dzisiaj cienka zupka:) :

Zupa z żółtej cukinii

Czas przygotowania: 10 minut
Czas gotowania: 20 minut
Kaloryczność: 135 kcal
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 15 dag piersi kurczaka
  • marchewka
  • 2 żółte cukinie
  • 4 szklanki bulionu warzywnego
  • 2 jajka
  • sok i skórka z jednej cytryny
  • łyżka natki pietruszki
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

Marchewkę obrać, opłukać, pokroić w kostkę. Cukinie umyć, pokroić w niewielką kostkę.

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w paseczki. Wrzucić do bulionu, gotować do miękkości około 20 minut. Po 10 minutach dodać marchewkę, cukinię i skórkę cytrynową.

Wyjąć skórkę, wlać sok. Jajka dokładnie roztrzepać widelcem, wlać do zupy, cały czas mieszając. Doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem posypać natką.

Zdjecie!

Smacznego:)

 

 

 

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze

Inne tematy w dziale Kultura