Łasuch Łasuch
22
BLOG

Deser winogronowy

Łasuch Łasuch Kultura Obserwuj notkę 0

Trzeba jakoś sobie osłodzić taki paskudny dzień jak dzisiaj, więc dzisiaj deser:

Krem twarożkowo -winogronowy

Czas przygotowania: 30 minut
Kaloryczność: 340 kcal
Ilość porcji: 6

Składniki

  • 80 dag ciemnych winogron
  • 20 dag ciasteczek migdałowych lub biszkoptów
  • 150 ml soku z winogron
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 20 dag twarogu
  • 300 ml jogurtu naturalnego
  • 2 opakowania cukru wanilinowego
  • 2 łyżki cukru

Etapy przygotowania

Winogrona umyć, przepołowić, wyjąć pestki. Sok winogronowy i cytrynowy wymieszać, 3 łyżki odłożyć. Resztę soku dokładnie utrzeć z twarogiem, jogurtem, cukrem i cukrem wanilinowym.

Miskę wyłożyć warstwą ciasteczek, skropić je odłożonym sokiem. Włożyć połowę winogron, nałożyć połowę masy serowej, a następnie resztę ciasteczek, winogron i masy.

Deser przykryć, wstawić na 2 godziny do lodówki.

Zdjęcie wybitnie pyszne!

Smacznego:)

 

 

 

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze

Inne tematy w dziale Kultura