Łasuch Łasuch
492
BLOG

Smażone prawdziwki

Łasuch Łasuch Kultura Obserwuj notkę 5

Kontynuując cykl grzybowy, dziś polecam pyszne prawdziwki:

Prawdziwki z ziołami

Czas przygotowania: 15 minut
Czas smażenia: 20 minut
Kaloryczność: 160 kcal
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 1 kg prawdziwków
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • łyżka octu balsamicznego
  • pęczek natki pietruszki
  • po 1/2 pęczka rozmarynu, szałwii, tymianku
  • 3 łyżki masła
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

Grzyby oczyścić, opłukać i osuszyć. Odciąć trzonki. Duże kapelusze przekroić na pół, mniejsze zostawić w całości.

Czosnek obrać, drobno posiekać. Zioła opłukać, osuszyć, poszatkować.

Czosnek i zioła rozetrzeć z oliwą i octem, dodać prawdziwki, doprawić, dokładnie wymieszać.

Smażyć na rozgrzanym maśle, aż będą miękkie (około 20 minut).

"Pyszne" zdjęcie!

Smacznego:)

 

 

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze (5)

Inne tematy w dziale Kultura