Kontynuując cykl grzybowy, dziś polecam pyszne prawdziwki:
Czas przygotowania: 15 minut
Czas smażenia: 20 minut
Kaloryczność: 160 kcal
Ilość porcji: 4
Składniki
- 1 kg prawdziwków
- 4 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy
- łyżka octu balsamicznego
- pęczek natki pietruszki
- po 1/2 pęczka rozmarynu, szałwii, tymianku
- 3 łyżki masła
- sól, pieprz
Etapy przygotowania
Grzyby oczyścić, opłukać i osuszyć. Odciąć trzonki. Duże kapelusze przekroić na pół, mniejsze zostawić w całości.
Czosnek obrać, drobno posiekać. Zioła opłukać, osuszyć, poszatkować.
Czosnek i zioła rozetrzeć z oliwą i octem, dodać prawdziwki, doprawić, dokładnie wymieszać.
Smażyć na rozgrzanym maśle, aż będą miękkie (około 20 minut).
"Pyszne" zdjęcie!
Smacznego:)
Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.
Nowości od blogera
Inne tematy w dziale Kultura