Łasuch Łasuch
26
BLOG

Faszerowane pomidory

Łasuch Łasuch Kultura Obserwuj notkę 3

Sezon na pomidory w pełni, trzeba korzystać, także kolejny przepis z pomidorami i z kurczakiem na dokładkę.

Pomidory faszerowane kurczakiem

Czas przygotowania: 40 minut
Kaloryczność: 210 kcal
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 8 dużych pomidorów
  • 30 dag filetów z piersi kurczaka
  • ząbek czosnku
  • cebula
  • 2 łyżki listków bazylii
  • 4 łyżki oleju
  • 1/2 szklanki bulionu warzywnego
  • słodka papryka, sól, pieprz

Etapy przygotowania

■ Filety z piersi kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w małą kostkę. Oprószyć słodką papryką, solą i pieprzem. Cebulę i czosnek obrać, posiekać.

■ Olej rozgrzać w rondlu, zeszklić cebulę z czosnkiem. Dodać kawałki kurczaka, wymieszać, obsmażyć ze wszystkich stron. Wlać bulion, dusić pod przykryciem ok. 10 minut. Odcedzić.

■ Pomidory umyć, delikatnie ściąć wierzchy. Środek wydrążyć, włożyć przyrządzonego kurczaka. Przykryć, oprószyć solą, posypać listkami bazylii.

Zdjęcie!

Smacznego:)

 

 

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze (3)

Inne tematy w dziale Kultura