Sezon na pomidory w pełni, trzeba korzystać, także kolejny przepis z pomidorami i z kurczakiem na dokładkę.
Czas przygotowania: 40 minut
Kaloryczność: 210 kcal
Ilość porcji: 4
Składniki
- 8 dużych pomidorów
- 30 dag filetów z piersi kurczaka
- ząbek czosnku
- cebula
- 2 łyżki listków bazylii
- 4 łyżki oleju
- 1/2 szklanki bulionu warzywnego
- słodka papryka, sól, pieprz
Etapy przygotowania
■ Filety z piersi kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w małą kostkę. Oprószyć słodką papryką, solą i pieprzem. Cebulę i czosnek obrać, posiekać.
■ Olej rozgrzać w rondlu, zeszklić cebulę z czosnkiem. Dodać kawałki kurczaka, wymieszać, obsmażyć ze wszystkich stron. Wlać bulion, dusić pod przykryciem ok. 10 minut. Odcedzić.
■ Pomidory umyć, delikatnie ściąć wierzchy. Środek wydrążyć, włożyć przyrządzonego kurczaka. Przykryć, oprószyć solą, posypać listkami bazylii.
Zdjęcie!
Smacznego:)
Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.
Nowości od blogera
Inne tematy w dziale Kultura