Łasuch Łasuch
25
BLOG

Rybka z sosem

Łasuch Łasuch Kultura Obserwuj notkę 1

Przy piątku ryba jak znalazł konkretnie zaś  łosoś, pyszotka, polecam:

Łosoś z sosem koperkowym

Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 7 minut
Kaloryczność: 250 kcal
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 4 filety z łososia po 20 dag
  • sok z 1 limonki
  • 2 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • pęczek koperku
  • 6 łyżek oleju sezamowego
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

Filety z łososia osączyć na papierze kuchennym. Oprószyć solą, pieprzem i skropić sokiem z limonki. Odstawić.

Cebule i czosnek obrać, drobno posiekać i zeszklić na gorącym oleju, lekko przestudzić i przełożyć do miski, wymieszać z posiekanym koperkiem.

Łososia wyłożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć i piec 5–7 minut w temperaturze 200°C. Można też włożyć rybę do nakładki parowej. W pasującym garnku zagotować wodę, nałożyć nakładkę, przykryć garnek i gotować około 6–8 minut na parze.

Łososia podawać z sosem cebulowo- koperkowym.

Zdjęcie nad wyraz apetyczne!

Smacznego:)

 

 

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze (1)

Inne tematy w dziale Kultura