Łasuch Łasuch
20
BLOG

Zupa grzybowa

Łasuch Łasuch Kultura Obserwuj notkę 2

Jeszcze sezon na grzyby trwa, więc trzeba korzystać. Dzisiaj pyszna zupka:

Kurkowa z podgrzybkami

Czas przygotowania: 25 minut
Czas gotowania: 15 minut
Kaloryczność: 250 kcal

Ilość porcji: 4

Składniki

  • 30 dag kurek
  • garść podgrzybków
  • 2 łyżki oliwy
  • 4 pomidory
  • cebula
  • 6 ziemniaków
  • marchewka
  • 1 i 1/2 l bulionu warzywnego
  • 3 łyżki śmietany
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

Grzyby oczyścić, pokroić. Obsmażyć na rozgrzanej oliwie. Pomidory sparzyć, przelać zimną wodą, obrać i pokroić. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na oliwie, dodać pomidory, dusić 10 min. Zabielić śmietaną, wymieszać.

Ziemniaki i marchewkę obrać, umyć, pokroić. Bulion zagotować, wrzucić ziemniaki, marchewkę i grzyby, gotować ok. 15 min. Dodać cebulę z pomidorami, zagotować. Doprawić solą i pieprzem, posypać posiekaną natką.

Pyszne zdjęcie!

Smacznego!

 

 

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze (2)

Inne tematy w dziale Kultura