Łasuch Łasuch
20
BLOG

Schabowe z grzybami

Łasuch Łasuch Kultura Obserwuj notkę 2

Dzisiejszy wpis bez udziwnień. Schabowe z grzybami w taki dzień jak dzisiaj poprawią humor chyba każdemu:)

Kotlety w sosie grzybowym

Czas przygotowania: 25 minut
Czas duszenia: 20 minut
Kaloryczność: 390 kcal
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 4 kotlety schabowe bez kości
  • cebula
  • 50 dag grzybów
  • 1/2 szklanki bulionu warzywnego
  • 1/2 szklanki śmietanki kremówki
  • łyżka posiekanego koperku
  • 2 ząbki czosnku
  • 3–4 łyżki oleju
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

Kotlety lekko rozbić. Usmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju, wyjąć, trzymać w cieple.

Grzyby oczyścić, pokroić. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Na tłuszcz ze smażenia wrzucić cebulę, czosnek oraz grzyby. Doprawić solą i pieprzem, delikatnie wymieszać. Smażyć kilka minut, aż puszczą sok.

Przykryć i dusić we własnym sosie na małym ogniu ok. 20 min, podlewając bulionem. Pod koniec
duszenia wlać śmietanę, wsypać koperek i razem zagotować. Do sosu grzybowego włożyć kotlety,
dusić razem jeszcze chwilę.

zdjęcie!

smacznego:)

 

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze (2)

Inne tematy w dziale Kultura