Łasuch Łasuch
190
BLOG

Chorwackie szaszłyki

Łasuch Łasuch Kultura Obserwuj notkę 2

Pyszne chorwackie szaszłyki z krewetkami i szynką.

Szaszłyki krewetkowe

Czas przygotowania: 15 minut
Czas pieczenia: 10 minut
Kaloryczność: 160 kcal
Ilość porcji: 6

Składniki

  • 25 dag mrożonych krewetek
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 20 dag surowej szynki
  • 4 łyżki oliwy
  • sól

Etapy przygotowania

■ Krewetki przelać na sicie wrzątkiem, osączyć. Szynkę pokroić w paski. Czosnek obrać, rozetrzeć z solą i pietruszką. Krewetki obtoczyć w czosnku. Każdą owinąć ściśle w pasek szynki.

■ Na patyczki do szaszłyków nadziać po pięć krewetek, posmarować oliwą. Ułożyć na ruszcie, piec po 4–5 minut z każdej strony.

smakowite zdjęcie!

smacznego:)

 

 

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze (2)

Inne tematy w dziale Kultura