Jako, że dziś piątek, przerywam na chwilę cykl z pierogami i wrzucam przepis na pyszną rybkę:
Czas przygotowania: 230 minut
Czas gotowania: 15 minut
Kaloryczność: 400 kcal
Ilość porcji: 4
Składniki
- 4 filety z pangi lub soli
- łyżka mąki
- 4 łyżki oleju
- łyżka masła
- 3 łyżki brandy
- 15 dag kremowego sera (np. gorgonzoli)
- cytryna
- 40 dag liści szpinaku (lub mrożonki)
- szklanka śmietany kremówki
- gałka muszkatołowa
- sól, pieprz
Etapy przygotowania
■ Szpinak blanszować 3 minuty we wrzącej osolonej wodzie, odcisnąć, grubo posiekać. Masło rozgrzać, dodać rozkruszony ser i podgrzewać chwilę, aż się całkiem rozpuści. Wlać brandy.
■ Dodać śmietanę, chwilę pogotować, aż sos trochę zgęstnieje. Dodać szpinak, przyprawić gałką muszkatołową i pieprzem.
■ Filety skropić sokiem z cytryny. Oprószyć solą, pieprzem i mąką. Usmażyć na złoto na gorącym oleju. Na sosie serowo-szpinakowym ułożyć rybę i od razu podać.
pyszne zdjęcie!
smacznego:)
Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.
Nowości od blogera
Inne tematy w dziale Kultura