Łasuch Łasuch
21
BLOG

Ryba

Łasuch Łasuch Kultura Obserwuj notkę 4

Jako, że dziś piątek, przerywam na chwilę cykl z pierogami i wrzucam przepis na pyszną rybkę:

Ryba ze szpinakiem

Czas przygotowania: 230 minut
Czas gotowania: 15 minut
Kaloryczność: 400 kcal
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 4 filety z pangi lub soli
  • łyżka mąki
  • 4 łyżki oleju
  • łyżka masła
  • 3 łyżki brandy
  • 15 dag kremowego sera (np. gorgonzoli)
  • cytryna
  • 40 dag liści szpinaku (lub mrożonki)
  • szklanka śmietany kremówki
  • gałka muszkatołowa
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

■ Szpinak blanszować 3 minuty we wrzącej osolonej wodzie, odcisnąć, grubo posiekać. Masło rozgrzać, dodać rozkruszony ser i podgrzewać chwilę, aż się całkiem rozpuści. Wlać brandy.

■ Dodać śmietanę, chwilę pogotować, aż sos trochę zgęstnieje. Dodać szpinak, przyprawić gałką muszkatołową i pieprzem.

■ Filety skropić sokiem z cytryny. Oprószyć solą, pieprzem i mąką. Usmażyć na złoto na gorącym oleju. Na sosie serowo-szpinakowym ułożyć rybę i od razu podać.

pyszne zdjęcie!

smacznego:)

 

 

 

 

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze (4)

Inne tematy w dziale Kultura