Łasuch Łasuch
24
BLOG

Rybny gulasz

Łasuch Łasuch Kultura Obserwuj notkę 2

Kultywując świecką tradycję przy piątku skupiamy naszą uwagę na rybach. Są dobre, zdrowe, więc cóż więcej trzeba? Jedzmy ryby!

Dzisiaj ciekawy przepis:

Gulasz z pstrąga

Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 20 minut
Kaloryczność: 490 kcal
Ilość porcji: 6

Składniki

  • 60 dag wędzonego pstrąga
  • 80 dag ziemniaków
  • 25 dag wędzonego boczku
  • 4 cebule
  • 3 pomidory
  • 2 łyżki masła
  • listek laurowy
  • 2 łyżki szałwii
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Boczek pokroić w słupki. Cebule obrać, pokroić na plasterki. Pomidory umyć, pokroić w kostkę. Rybę podzielić na kawałki, wyjąć ości. Szałwię opłukać, osuszyć, pokroić w paseczki.

Łyżkę masła stopić na patelni, zeszklić cebulę, ale jej nie rumienić, odłożyć na talerz. Na tej samej patelni stopić resztę masła, wrzucić ziemniaki, podsmażyć ze wszystkich stron, aż się zezłocą.

Dodać boczek, pokruszony listek laurowy i szałwię, znowu chwilę podsmażyć. Zmniejszyć ogień, dorzucić usmażoną cebulę, pomidory i rybę, wymieszać. Chwilę podgrzewać, mieszając, żeby sok z pomidorów nieco odparował. Mocno przyprawić pieprzem i delikatnie solą.

pyszne zdjęcie!

smacznego:)

 

 

 

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze (2)

Inne tematy w dziale Kultura