Zaczynamy pysznie nowy tydzień. Makaron, duże muszle a w środku sałatka z tuńczyka. Bardzo smakowicie się zapowiada...
Czas przygotowania: 15 minut
Czas gotowania: 12 minut
Kaloryczność: 200 kcal
Ilość porcji: 4
Składniki
- 16 sztuk dużych muszli
- puszka kukurydzy
- po strąku czerwonej i zielonej papryki
- puszka tuńczyka w oliwie
- 2 ogórki konserwowe
- sól, pieprz
Etapy przygotowania
Makaron ugotować w osolonym wrzątku według przepisu na opakowaniu. Odcedzić, przelać zimną wodą, dokładnie osączyć. Ułożyć na półmisku.
Papryki umyć, oczyścić z gniazd nasiennych, drobno pokroić. Ogórki pokroić w kostkę. Tuńczyka razem z oliwą rozdrobnić widelcem. Kukurydzę osączyć z zalewy, wymieszać z papryką, ogórkiem i tuńczykiem. Doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem, delikatnie wymieszać. Muszle napełnić farszem. Podawać na zimno.
pyszne zdjęcie!
smacznego:)
Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.
Nowości od blogera
Inne tematy w dziale Kultura