Łasuch Łasuch
42
BLOG

Makaron z łososiem

Łasuch Łasuch Kultura Obserwuj notkę 2

Zgodnie z piątkową tradycją dzisiaj ryba. Pyszne łazanki.

Łazanki z łososiem

Czas przygotowania: 25 minut
Czas gotowania: 15 minut
Kaloryczność: 435 kcal
Ilość porcji: 6

Składniki

  • 40 dag płatów lazanii
  • 30 dag świeżego łososia
  • czerwona cebula
  • ząbek czosnku
  • 20 dag śmietany
  • 1/2 kieliszka białego wytrawnego wina
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • łyżka masła
  • łyżka oliwy
  • łyżeczka soku z cytryny
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Rybę skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą, pieprzem, usmażyć na złoty kolor na oliwie wymieszanej z masłem. Zdjąć z patelni, pokroić w dużą kostkę, trzymać w cieple.

Na tym samym tłuszczu zeszklić cebulę i czosnek. Dodać śmietanę i białe wino. Doprawić solą i pieprzem, delikatnie wymieszać.

Płaty lazanii ugotować w osolonym wrzątku według przepisu na opakowaniu. Odcedzić, osączyć, pokroić na mniejsze kwadraty. Dodać łososia, polać sosem i posypać koperkiem.

pyszne zdjęcie!

smacznego:)

 

 

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze (2)

Inne tematy w dziale Kultura