Zgodnie z piątkową tradycją dzisiaj ryba. Pyszne łazanki.
Czas przygotowania: 25 minut
Czas gotowania: 15 minut
Kaloryczność: 435 kcal
Ilość porcji: 6
Składniki
- 40 dag płatów lazanii
- 30 dag świeżego łososia
- czerwona cebula
- ząbek czosnku
- 20 dag śmietany
- 1/2 kieliszka białego wytrawnego wina
- 2 łyżki posiekanego koperku
- łyżka masła
- łyżka oliwy
- łyżeczka soku z cytryny
- sól, pieprz
Etapy przygotowania
Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Rybę skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą, pieprzem, usmażyć na złoty kolor na oliwie wymieszanej z masłem. Zdjąć z patelni, pokroić w dużą kostkę, trzymać w cieple.
Na tym samym tłuszczu zeszklić cebulę i czosnek. Dodać śmietanę i białe wino. Doprawić solą i pieprzem, delikatnie wymieszać.
Płaty lazanii ugotować w osolonym wrzątku według przepisu na opakowaniu. Odcedzić, osączyć, pokroić na mniejsze kwadraty. Dodać łososia, polać sosem i posypać koperkiem.
pyszne zdjęcie!
smacznego:)
Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.
Nowości od blogera
Inne tematy w dziale Kultura