Na Święta pieczemy mięsa i mięsiwa, więc dziś podrzucam pomysł na roladę z boczku. Gwarantuję, że gościom przy świątecznym stole zaświecą się na widok tej rolady oczy:)
Czas przygotowania: 15 minut
Czas pieczenia: 90 minut
Kaloryczność: 510 kcal
Ilość porcji: 10
Składniki
- 1 kg surowego boczku
- główka czosnku
- łyżka Majeranku PRYMAT
- szklanka bulionu warzywnego
- sól, pieprz
Etapy przygotowania
Z boczku wykroić kości, skórę ponacinać w szachownicę. Ząbki czosnku obrać. Mięso posolić, popieprzyć, natrzeć majerankiem, ułożyć na nim ząbki czosnku.
Zrolować skórką do góry i związać bawełnianą nicią. Włożyć do brytfanny, podlać bulionem, piec ok. 1 i 1/2 godz. w temp. 200°C.
apetyczne zdjęcie!
smacznego:)
Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.
Nowości od blogera
Inne tematy w dziale Kultura