Łasuch Łasuch
214
BLOG

Rolada z boczku

Łasuch Łasuch Kultura Obserwuj notkę 5

Na Święta pieczemy mięsa i mięsiwa, więc  dziś podrzucam pomysł na roladę z boczku. Gwarantuję, że gościom przy świątecznym stole zaświecą się na widok tej rolady oczy:)

Aromatyczna rolada z boczku

Czas przygotowania: 15 minut
Czas pieczenia: 90 minut
Kaloryczność: 510 kcal
Ilość porcji: 10

Składniki

  • 1 kg surowego boczku
  • główka czosnku
  • łyżka Majeranku PRYMAT
  • szklanka bulionu warzywnego
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

Z boczku wykroić kości, skórę ponacinać w szachownicę. Ząbki czosnku obrać. Mięso posolić, popieprzyć, natrzeć majerankiem, ułożyć na nim ząbki czosnku.

Zrolować skórką do góry i związać bawełnianą nicią. Włożyć do brytfanny, podlać bulionem, piec ok. 1 i 1/2 godz. w temp. 200°C.

apetyczne zdjęcie!

smacznego:)

 

 

 

 

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze (5)

Inne tematy w dziale Kultura