foros foros
430
BLOG

"Desperat" - Przybył: hipokryzja elit

foros foros Polityka Obserwuj notkę 6

Czego nauczyła nas historia prokuratora Przybyła, który postrzelił sie w twarz w przerwie konferencji prasowej? 

Mnie po raz kolejny utwierdziła w przekonaniu o hipokryzji elit sprawujących obecnie w Polsce rząd dusz. Przypomina mi się bowiem inna próba samobójcza. Człowieka, który w okresie kampanii wyborczej dokonał próby samospalenia przed kancelarią premiera. Oblał się płynem łatwopalnym, podpalił, zostawił list. Powody jaknajbardziej polityczne i obywatelskie. Wszystko nagrały kamery. Prawda, że gratka dla mediów?
Sprawa została jeszcze tego samego dnia zamieciona pod dywan. W portalu Gazety Wyborczej nawet nie znalazła się na czołówce. 

Zastanawia mnie skąd bierze się popularność w mediach postrzelenia się prokuratora wojskowego w porównaniu ze wzruszeniem ramion dla bezrobotnego. Chodzi o to, że jeden jest fiszą, a drugi biedakiem? Może o to, że pierwsza kwestia jest dla rządu wygodna, a druga przeciwnie? Ten był nasz ten nie nasz? Wygodna przykrywka dla sprawy leków?
Nie mam pretensji o to, że sprawa prokuratora Przybyła dostała od szefów mediów zielone światło. To normalne w każdym demokratycznym państwie. Chodzi mi o pogardę dla zwyczajnego, nie wyróżniającego się "Desperata".

Udostępnij Udostępnij Lubię to! Skomentuj6 Obserwuj notkę
foros
O mnie foros

</ script> WAU_small ('33nm7mbknmq3 ") </ script > a counter

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze (6)

Inne tematy w dziale Polityka