Polityka 3.03.2012, 22:52 Zderzenie dwóch pociągów. 50 rannych. Są ofiary śmiertelne. Około godz. 21 w Szczekocinach w woj. śląskim zderzyły się czołowo dwa pociągi Warszawa-Kraków i Przemyśla-Warszawa. Pasażer czwartego wagonu, który wydostał się na zewnątrz donosi o ofiarach śmiertelnych: -...
Polityka 2.03.2012, 17:55 W strefie nr 1 nie było kokpitu Wczoraj Antoni Macierewicz na posiedzeniu Zespołu badającego katastrofę smoleńską zaprezentował zdjęcia satelitarne z miejsca katastrofy polskiego Tu-154M z podziałem na sektory. Ze zdjęć wynikać ma, że kokpit samolotu znajdował...
Polityka 1.03.2012, 20:34 Ważny tekst Adama Michnika w Dniu Żołnierzy Wyklętych Drogi Juriju! Przesyłam ci z Warszawy słowa solidarności i braterstwa. Ze wzruszeniem obejrzałem nadesłaną mi z Kijowa fotografię, gdzie siedzisz za kratami, czekając na wyrok, i czytasz tom moich esejów w języku...
Polityka 27.02.2012, 22:50 V Komenda WiN Były cztery komendy WiN. Po wpadce IV komendy bezpieka zorganizowała V komendę WiN. Zorganizowaną tak dobrze, że dali się na nia nabrać emisariusze z Zachodu, ale też liczni polscy antykomuniści. V komenda przez długi czas...
Polityka 25.02.2012, 01:58 Konrad Piasecki - dziennikarstwo dworskie, dynamiczne W piątek Konrad Piasecki przepytywał Ewę Kopacz. Miałem nadzieję, że usłyszę odpowiedzi na nastepujące kwestie: Przede wszystkim ustawa refundacyjna, której Kopacz jest twórcą: - dlaczego podniesiono ceny...
Gospodarka 24.02.2012, 14:13 To już ostatnie chwile "Rzeczpospolitej" Radek Sikorski @sikorskiradek 'Horrendalna nieprawda' - Wł. Bartoszewski o rewelacjach w RzP. bit.ly/zcW9PY Daję Redakcji do jutra o 12:00 na przeprosiny.12:39 - 23 lut 12 Minęła dwunasta. Drżyj Rzepo!!!...
Kultura 23.02.2012, 13:14 Piosenka dla Zdradka na urodziny Wszystkiego najlepszego Panie Ministrze!!! Smacznych wódki i wina!!! Na pohybel Rzepie i jej płatnym łapsom!!!
Polityka 23.02.2012, 09:58 Infantylna intryga Rzepy: Zdradek okłamał Bartoszewskiego Sprawa zaczęła się od telefonu byłej przewodniczącej Bundestagu Rity Süssmuth do Bartoszewskiego z okazji jego 90. urodzin. Süssmuth od lat jest zaprzyjaźniona z Bartoszewskim i uchodzi za jedną z największych...